Tiramisu

Klassisk italiensk efterrätt!

Chokladkakor med vaniljkräm

De här kakorna behöver du inte baka, bara att mixa ihop och kavla ut!

Svenska vårrullar

Svenska vårrullar kan lika gärna heta ”asiatiska kåldolmar”. I stället för rispapper så är den asiatiska fyllningen inlindad i vitkål. Doppa gärna i den smakrika och kryddiga såsen! Passar dig som är på Full-GAPS. Eller dig som är på intro från ca steg 4 och klarar lite starkare smaker alternativt tar bort såsen.

Jordnötskaka med ghee

Jordnöt och choklad är alltid en smaksäker kombination. Jordnöt passar också bra ihop med kolasmak. Därför blir ghee ett bra alternativ till. Det går självklart att byta ut mot kokosolja om man vill. Tänk på att blötlägga mandlar och jordnötter först.

Osso buco

Osso buco är en klassisk italiensk rätt. Servera gärna med lite syrad grädde till eller ringla olivolja över!

Blomkålssallad

God och matig sallad med mycket hälsosamt fett och probiotika i.

Laxtartar med avokado

God förrätt som passar till jul, nyår eller vilken middag som helst!

Fermentera kött och fisk

Samma recept kan användas till både kött och fisk. Smaksättning kan varieras. Bakterierna bryter ner proteinerna så att det blir mer lättsmält för magen. Fermenterat kött och fisk kan du lägga till på steg 2.

Gratinerad hummer

God nyårsrätt eller förrätt för dig som är på Full-GAPS!

Kyckling-wraps med blomkålsris och cashewnöt-sås

Läcker rätt som packas in i ett salladsblad och äts med händerna! Kokosmjölk gör du genom att koka upp lika mängder torkad kokos som vatten, låta svalna och sedan silar genom en silduk. Nötterna ska vara blötlagda och torkade. Rätten passar dig som är på Full-GAPS.